Friday 11 October 2013

Happy Cookie Montser - ハッピークッキーモンスター

I was just thinking about dinner "Oh maybe Okara." Then I opened up a shelf to reach this one.  By the way this is extra about how to organize stuffs. Any box become a handy drawer on a stock shelf.
「今日の夕飯何にしようかな?」「久しぶりにおからにするか。」と思って、キッチンの棚をあけて「よっこらしょ。」と取り出してみました。あっ、これついでですが、便利な収納方法。箱が棚の中で引き出しになります。見易いし取り出しやすいですよ。さておからパウダーに話は戻ります。


I turned it over.  "Mmmm I feel like eating cookie." I just changed my mind.
パッケージの裏の絵を見ると、「あ~やっぱりクッキー作ろうかなぁ。」という事で、予定変更。
Okara powder is a very multi player that can be part of salad, bakery, dinner dish and more. And...healthy. "I love sweets & cookies! but... I'm just on a diet... Ah... so lusting." Would it be you?:)  Then here is for you. Authentic cookie should use butter & white flour. I like it that way too. But sometimes try something healthy by using vegetable oil & Okara powder instead of using butter & a whole flour if you really care about your health. It's got a big impact on low calorie & smooth pathway of blood.
おからパウダーって本当にマルチプレーヤーなんですね。サラダにも、ベーカリーにも、夕飯などの一員にすぐなれるんです。更に、なんといっても、ヘルシー。「あーケーキやクッキー食べた~い! でもダイエット中だから、食べたいけど食べれない~。」こんな事を言ってませんか?  あなたは:)本物のクッキーはバターに薄力粉を使います。これ普通ですね。私も好きです。しかしながら本当にダイエットや体の健康を気にしているのなら、ぜひバターや薄力粉の代わりに、いわゆるサラダオイル&おからパウダーを取り入れてみるのをお薦めします。「カロリーそして血液さらさら」に多大なインパクトがあります。皆さんは普段よくみかける顔ぶれではないでしょうか。最近はどうなんだろう?

Here is another story of this cooking behind a scene today.  I was humming and excited about when I would eat the cookies.  But on the way, things happened.  "Damn, too soft to make a form."  "Strange...I followed the recipe pretty much."  I've heard air makes a difference when baking. My mother in Canada told me before. For example, the texture would be different from when you are in dry area than when you are in humid area. So.."Maybe that's why..." Anyway I just forgot about recipe and added more flour & Okara powder until becoming firm. "Ok looks done. Let's make a ball." Now what?  "Oh my god. So sticky. I can't shape it." One time I was thinking of putting it in the fridge for a while.  But "Oh forget about a recipe." I just scooped a ball by spoon and dump onto a baking pan.  That's how I cook sometimes:) It's like throwing:) Very manly cooking:) "Beeep" Oven said "Ready to eat."  I was curious about how it looked like.  Looks like cookie monsters:)
本日、2本目のお話に入ります。クッキング裏シーン。機嫌よく「クッキーが食べれるぞぉ」と思いながら、鼻歌気分で作っていた時の事です。「え~っ、柔らかすぎて形づくりができへんやん。」「変やなぁ。今日はレシピに忠実に従ったはずやのに。」よく、その地の空気が影響するって聞いた事があります。例えば、パイ生地のできあがり、湿気の多い地と乾燥地帯では違いがでるとか。カナダのお母さんから聞いた話です。「だからかなぁ。」この際なんで、もうレシピを忘れて、少しポロポロになるまで小麦粉とおからを足す事にしました。「そろそろいい感じ。さぁ、丸めるか。」今度は、「ちょっと~、指にくっつく、くっつく。こんなん形作りもできへんわぁ。」一旦、冷蔵庫に冷やしてみようかと思いましたが、やっぱり続行。「レシピはもういいかぁ。」という訳で、スプーンでできるだけボール状にすくって、くっつくネタをベーキング皿に投げ込む事に。ちょっと粗クッキング:)時々こんな事しますクッキング中:) 題して男のクッキング:) 「ピーピー」とオーブンがなってできあがり。どんな形をしてるのかなぁ。と興味津々でした。見るとなんと、クッキーモンスターみたい:)
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Looks like a macaron or mini scone. 
ちょっとゴンチャロフのマコロンみたい。それかプチスコーンってところかな。
Taste?  Taste like scone. Not bad:) Oops I munched already a lot before taking picture.  When I texted this picture to my husband, he said "Looks good."  So I felt like telling this story here:)  I often enjoy making something funny or unknown. Fun to know what will become of what I have mixed.  If you have time, try & explore this recipe.  What will become of this recipe for you?
味は? 実はこれ、スコーンみたい。なかなかイケるやん:)  あっ、たくさんつまみ食いしてしまってから、写真撮ってます。実は夫にこれをテキストしたら「いい感じ」との返答が来たから、こうしてたわいもないお話もしたくなりました:)  変なもの、得たいの知れないもの作ってますよぉ。混ぜた物がどんなものになるんやろ? て体験するの結構おもしろいですよ。時間があったら、ぜひ試してみてください。皆さんのキッチンではどんなんになるんかなぁ。このレシピ。

レシピはこちら。カナダでは、今週末にかけて、ロングウィークエンド感謝祭。ありがとうデーですね。日々の小さな事にもありがたいと思える事が一番ですね。ハッピー感謝祭り♪

  • Okara Powder 20g
  • Flour 50g
  • Egg 1
  • Salt pinch
  • Black sesami 20g
  • Vegetable oil Tbs1
  • Sugar 40g
 
Put the following stuffs into a bowl
  • Okara Powder
  • Egg
  • Vegetable Oil
  • Sugar
Then Mix them well

Put flour screened into the bowl
Mix roughly
Add salt & black sesame
Use hands to make it in a shape
 
Make the shape into a long tube.
Make a ball about 4~5g each by dividing
Set them evenly on a baking pan with a little space

Cover a parchment paper onto them.
Let a flat surface of any plate sit onto them until they become thin about 1mm
 
 
Set oven 180c
Let them sit in the oven 10~15mins
Notice: Easy to be burned. So put attention occasionally
Tip: The thinner it become, the more crispy it will be
Have fun!  And Happy Thanks Giving Weekend!

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