Monday 18 November 2013

Cushion City?! (Izumisano) - 泉佐野はクッション?!

When you sit on a cushion, it feels you comfy.  Once in a while, we need this kind of moment during traveling … maybe before going to some major cities upon arrival from your country or after touring all before leaving airport for your country.   Izumisano is just right fit geographically.  City lies from ocean through field to mountain.  Fresh fish, Fresh Vegetable and Breath-taking Sunset comes in 1st in my mind since I spent time some years.  Old and classic style is still alive.  Meantime it has an international face that has been growing along with Kansai airport in almost 20 years as long as I know.  I like to introduce just an entrance to this city.  Or I simply enjoy strolling as a traveller who is in and out of Izumisano once in a while.   Funny is that something that I am supposed to know will sometimes become new when you move from a place to a place.  Maybe just forgetting J  For example individual packaging are quite common in Japan.  I am supposed to know it however I feel “Oh!” every time I’m back.

This time I also feel a bit of excited to read a Japanese edition of a book that once I had read in English edition.   Actually I haven’t done it yet.  I’ll be doing soon.  By the way, wherever I am, who I am is sameJ

クッションに座ると心地よいですよね。旅路でそんなひとときがあると嬉しいものです。できるなら空港に到着して「さて大都市へ行くか」とかいう前、「あ~色々周って楽しかったなぁ。もうすぐ国に帰るときかぁ。」なんて時。旅の始まりか終わり。地理的にこれを可能にするのがここ泉佐野市なのです。海から緩やかに平野をかけ上がって山にゆったりと座っている街、泉佐野。真っ先に私が頭に浮かぶのは新鮮お野菜にお魚、そして惚れ惚れする夕日の空です。古き良き面影を今でも残しつつ、一方では国際色豊かな一面を持ち合わせた街。私の知る限りでは、関西空港の開港と共に発展してきたのでは。と思います。その間、約20年。散歩しているような気分になって戴ければ幸いです。と言っても、私も生まれた時からずっと住んでいる訳ではなく、たまに来て、また出て、そしてまた来てという視線になります。泉佐野への入り口にあたるエリアを紹介させて戴きます。おかしな話ですが、知っているはずの事やシーンが、帰ってくるたびに「あ~すごい!」と感動のネタになってしまいます。きっと移動をしていると、単に忘れてしまうからなのでしょうかJ 例えば、個別包装、日本ではまだまだよく見かける光景。これ知っているはずなのに、毎回帰ってきて、目にするたびに「お~!」となってしまいます。


今回ちょっこり体験する、読書方法。英語版で一度呼んだ本を、日本語版で読んでみよう。という訳。道中に読むところがミソ。ところで、やっぱりどこに居てもやる事変わらないなぁJ

Strolling
 

Food Market
 

TV program
 

Extra (Omake) – Floor ArtJ 
 
 

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