Monday 15 July 2013

Recycling - 再利用

"Oh I can use this glass jar for ..." "Oh I can use this box to put ...in"  I have a habbit of collecting stuffs, especially something that would come in handy in kitchen.

「この箱。。。を入れるのにちょうどいいなぁ。」「このガラスビン。。。を入れれそうだなぁ。」と、ガラクタを集める習慣があります。特にキッチン周りで置けそうな物。

Just like this.
こんな感じで。

I'll introduce some of jar with its ID picture.
少しだけビンのメンバーを顔写真付きで自己紹介させます。
 
Vinegar based sauce
Almost gone... I'll make another soon.
甘酢
ちょっとしか残ってないのでまた作ろうっと。

Aonori (often used for Okonomiyaki)
青のり
 

Dressing manual shaker:
just mix everything here and shake it
 and keep it with a lid.
Anytime it can go to recycling box too.
簡易ドレッシングメーカー。
ここで好きな物を入れて何でも混ぜれます。
ふたを閉めた場合はシェイクも出来し、
使い切るか、そのまま保存もできるので便利。
ある程度使ったら、リサイクルボックスへ
 


Miso base sauce
味噌だれ

Sugar
砂糖
 
 
Other than that, oil with herb or garlic, soy sauce base or etc...Once you make your favorite base, it will be easy later.  Just pour it or add some spice or accent if you like when cooking.  After several times of use, maybe when another used glass is ready, it's time to go to the recycling box.

他にも、きんぴらや煮物に使えそうな八方だれやパスタに使えそうなにんにくオイルなどなど。
特に忙しい方は、少しでも時間のある時に、よく使うブレンドのベースを一度作っておくと後が便利。そのまま使ってもいいし、他に辛味などのアクセントを足せばいいだけ。数回使ったら、あとはリサイクルへ出す。その頃には、また別のガラスの空き瓶が家に登場してると思うので。
 
Pickles, chili powder, etc...it's also good to use recycling jar for something with a strong aroma.
その他、チリパウダー、カレーパウダー、一夜漬け、などなど、香りのきついものの場合にガラスの空き瓶を使うといいと思います。
 
 

 

 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment